MAGYARORSZÁGI CÉLCSOPORT ADATOK HONLAPTERVEZÉSHEZ

2016. április 22.


MAGYARORSZÁGI CÉLCSOPORT ADATOK HONLAPTERVEZÉSHEZ

2015. május 26.


Webdesign trendek 2014-re

Az újév szele mindig új trendeket hoz magával a webdizájn és az által a technológia terén is. Az internet világ és a felhasználó igények folyamatosan változnak, mindig vannak újdonságok, amelyek elmozdítják a piaci elvárásokat a webes felületek terén is.

Ami tavaly trendinek számított, lehet jövöre már elavult lesz, vagy már nem annyira közkedvelt.
Cégünk mindig tájékozódik a legfrissebb divatról, technológiákról, amelyekböl összegyüjtöttünk most párat, amelyek várhatóan a 2014-es év web trendjei lesznek.


1. Idén is a Flat a menü!

A „lapos” kivitel volt az egyik legnagyobb trend irányzat 2013-ban és ez idén se lesz ez másképp. A Taco Bell-töl az Apple-ig a jelentösebb vállalatok eldobtak minden felesleges dizájn elemet és flat grafikai megoldásokat használva a funkciókra fontosságára helyezték át a hangsúlyt. Apple, például elindította a iOS7-et ami, egy extrém lapos design felületet kapott, minden egyéb csilli-billi dologtól lecsupaszítva. Ez alatt értendö a 3D-s megjelenítést, színátmeneteket is, amelyböl következik, hogy alapvetöen csak a sima formák és mutatók segítik a felhasználót, hogy egy egyszerübb kezelö felületet és letisztult élményt kapjanak a termékek használata közben.


2. Izgalmas és szokatlan tipográfia kapja el a tekinteted

Egyre több tervezök játszadozik a betütípusokkal és ruházza fel a feliratokat egy egyedi személyiséggel. Ezekkel a betütípusokkal közölt mondanivalók egy kicsit több hatást keltenek, minta a már megszokott Arial, Times New Roman, Helvetica, stb. Már eddig is próbáltak a tervezök egyediséget és a személyiséget kölcsönözni a logók betüinek, de ezek jelentösége most már a honlap részeként megjelenve nagy mértékben megnött. Annak ellenére, hogy lehet szórakoztató és játékos is, míg mások müvésziek, de a profizmust sugallják. Tehát ne csodálkozzunk azon, ha arra lehet számítani, hogy több website fog majd használni kevésbé unalmas fontokat 2014-ben.3. Csak a lényeget akarom látni teljes szélességben, minden más tünjön el!

Szeretnéd, hogy megtekinthesd a lényeget a honlapon zavartalanul? A weboldalak tartalmának teljes szélességü megjelenítése és a fix méretek eldobása, már eddig is népszerü volt, de az elrejthetö menük teszik igazán átláthatóvá a weboldalak tartalmait. A kicsúsztatható menü akár rögzítve a lap tetején vagy oldalán a képernyönek, lehetövé teszi, hogy a látogató a lényegre koncentrálhasson és a többi oldal tartalmát elrejtse zökkenömentes módon, úgy hogy nem szakítja meg a böngészés élményét. Ez a minimalizmus és az egyszerüség 2.0-ás verziója.


4. Html5-el lehetséges! Óriási videó a háttérben!

Ha egyetlen kép többet tud mondani ezer szónál, akkor gondoljunk bele, hogy egy videó mondanivalója mekkora hihetetlen hatást tud kelteni. Ez az új trend kiugróan magas népszerüségnek örvend, és ezt nem nehéz belátni, hogy miért! A látogatók figyelmét 2-3 másodperc alatt meg kell tudni fogni egy weboldalnak, mi van ha ennyi idö már elég a lényeg átadására is? Képzeljünk el egy videót, amely a háttérben egy pillanat alatt kitöltve a teljes képernyöt, áttudja adni azt, amit a cégünk képvisel: profizmus, megnyerö arculat, kimagasló szolgáltatások . Ha alkalmazzuk a nagy hátterü videókat, a webhelyünk kit fog tünni a többiek közül, és összehasonlíthatatlan felhasználói élményt nyújt. Az oldal látogatókat eddig soha nem tapasztalt módon ismertethetik meg veled, és a céged márkájával. A html5 megoldásaival ezt gyorsan és méretgazdaságosan lehetséges kivitelezni.


5. A végtelenbe és még tovább!

A tartalmak áttekintése görgetéssel egy weboldalon gyorsabb és egyszerübb, mintha kattintásokon és hivatkozásokon keresztül jutnánk el a különbözö információkhoz. Ez nem a tartalom zsúfolt hosszú görgetéses megjelenítését jelenti. Az új design technikák lehetövé teszik a tartalom tökéletesen szervezett és formában történö átadását oly módon, hogy szuper könnyü legyen olvasni és megemészteni, nem beszélve arról, hogy irányítani tudjuk a látogatót a tartalmak áttekintésében. Hosszú görgetéses oldalon az elrendezés és a design látványos változásaival élvezetesebbé tesszük a böngészést és így a látogatónak könnyü elfelejteni, hogy kicsit lapoznia kell az információk között, ha keres valamit.


6. Egyszerü színsémák

2014 –ben a szemet gyönyörködtetö grafika és animáció már múltat jelenti, egyre több olyan oldalt fogunk látni amelyek egy, maximum két színt fognak használni. Az új trend az, hogy egy világos és tiszta a háttér pasztell, vagy pantone szín elött, (fehér, zöld, világos kék, vörös, narancs, vagy szürke) áttetszö/beolvadó hátterü képeket vagy fekete/fehér szöveget helyeznek el. A hatás rendkívül minimalista és felhasználóbarát.


7. Fókuszban a mobil technológia

A Web Design terén egy másik nagy trend volt 2013-ban és most 2014-ben is, hogy a weboldalak kifejezetten a mobil használatra koncentrálnak. A tervezök egyre többet dolgoznak azon,hogy az általuk készített honlap funkciói mobilon is müködni tudjanak. Azok a nap mint nap használt funkciók, amelyek ezzel a szemlélettel készülnek el, mint a bejelentkezések, a szociális média integráció, e-mail feliratkozás, végtelen görgetés és sok más egyéb feature, teszik oldalak igazán könnyen használhatóvá a telefon is.


8. Görgetésre aktiválódó animáció

Soha nem látott látványt és interakciót teszi lehetövé a HTML5 megoldásokat használó animált weboldal. Görgetésre az animációk, mint egy play gombot megnyomva lejátszódnak a háttérben és adják vissza az újabb és újabb tartalmakat. Az oldallátogató ezáltal a holnap részévé válik és vele együtt cselekszik.


Forrás: http://webdesignledger.com/